Kako dodati “Call to Action” gumb na naslovnu stranicu za veći angažman?

“Dugme za poziv na akciju” ili “Call to Action” (CTA) gumb je ključan element na naslovnoj stranici koji potiče posjetitelje na određenu radnju. Evo kako možete dodati CTA gumb za veći angažman:

Odabir akcije

Prvo, trebate odabrati što želite da posjetitelji učine kada pritisnu CTA gumb. To može biti prijava na newsletter, preuzimanje e-knjige, upit za ponudu, kupnja proizvoda ili neka druga akcija.

Dizajniranje CTA gumba

<button class="cta-button">Prijavite se za naš newsletter</button>

 

.cta-button {
  background-color: #ff6600;
  color: white;
  border: none;
  padding: 10px 20px;
  font-size: 16px;
  border-radius: 5px;
  cursor: pointer;
}

Postavljanje poveznice

CTA gumb treba biti povezan s odabranom akcijom. To možete postići dodavanjem poveznice (linka) oko gumba.

<a href="newsletter.html">
  <button class="cta-button">Prijavite se za naš newsletter</button>
</a>

Dodavanje na naslovnu stranicu

Postavite CTA gumb na vidljivo mjesto na naslovnoj stranici, obično blizu vrha ili u središtu. Dizajnirajte ga tako da privlači pažnju i jasno ukazuje na akciju.

Korištenje privlačnog teksta

Tekst na CTA gumbu treba biti konkretno i privlačno. Upotrijebite akcijske riječi kao što su “Prijavite se”, “Kupite odmah”, “Preuzmite”, “Saznajte više”, kako biste potaknuli posjetitelje na radnju.

Korištenje privlačnih boja

Koristite boje koje se ističu na vašoj stranici, ali usklađene su s vašim brendom. Boja gumba trebala bi se razlikovati od ostatka sadržaja, kako bi privukla pažnju.

Testiranje i optimizacija

Nakon postavljanja CTA gumba, pratite njegovu učinkovitost. A/B testiranjem možete isprobati različite verzije teksta, boja i pozicija kako biste saznali što najbolje djeluje za vašu publiku.

Dodavanje CTA gumba na naslovnu stranicu povećava angažman posjetitelja i usmjerava ih prema cilju koji želite postići. Iskoristite CTA gumb kao snažan alat za konverziju i poticanje akcija na vašoj web stranici

Objavljeno dana