Kako integrirati društvene mreže na web stranice i povećati angažman?

Integracija društvenih mreža na web stranice može značajno povećati angažman publike i omogućiti korisnicima da se lakše povežu s vašim sadržajem. Evo nekoliko koraka koji vam mogu pomoći da to postignete:

Dodajte društvene ikone na stranicu

Na vidljivom mjestu na vašoj web stranici dodajte ikone društvenih mreža koje koristite. To mogu biti ikone za Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn i druge relevantne platforme. Ikone bi trebale biti jasno vidljive i lako prepoznatljive.

Omogućite dijeljenje sadržaja

Korisnicima omogućite lako dijeljenje vašeg sadržaja na njihovim društvenim profilima. Na primjer, na blog člancima ili proizvodima možete dodati gumb “Podijeli” koji korisnicima omogućuje dijeljenje sadržaja s jednim klikom.

Ugrađivanje društvenih feedova

Integrirajte feedove svojih društvenih mreža na svoje web stranice. To može biti feed s najnovijim objavama na Twitteru, fotografijama na Instagramu ili poslovnim ažuriranjima na LinkedInu. Ugrađivanje ovih feedova omogućuje posjetiteljima da vide vaše aktivnosti na društvenim mrežama izravno na vašoj web stranici.

Društvene karte (social cards)

Prilagodite društvene karte za svaku stranicu na svojoj web stranici. Društvene karte su posebni meta podaci koji se prikazuju kada korisnici dijele vaš sadržaj na društvenim mrežama. Ovo vam omogućuje da kontrolirate kako će vaš sadržaj izgledati kad se podijeli.

Poveznice na profilima

Na stranicama za “O nama” ili “Kontakt” dodajte poveznice na svoje profile na društvenim mrežama. Ovo omogućuje posjetiteljima da vas prate na drugim platformama i ostanu povezani s vašim brandom.

Društveni gumbi za djelovanje

Pobrinite se da na vašoj web stranici imate društvene gumbiće koji vode do vaših profila. To može biti gumb “Pratite nas na Facebooku” ili “Povežite se s nama na LinkedInu”. Ovi gumbi potiču korisnike da se povežu s vama na društvenim mrežama.

Poveznice u sadržaju

Uključite poveznice na vaše društvene profile unutar samog sadržaja. Na primjer, ako pišete blog članak, možete spomenuti kako vas korisnici mogu pratiti na društvenim mrežama kako bi dobili više sličnih informacija.

Društveni widgeti

Upotrijebite društvene widgete koje društvene platforme često nude. To su interaktivni elementi poput “Like” gumba ili “Follow” gumba koji se mogu dodati na web stranicu i omogućiti korisnicima da se povežu s vama na društvenim mrežama.

Integracija društvenih mreža na vaše web stranice omogućuje korisnicima da se povežu s vama na više načina, dijele vaš sadržaj s drugima i ostanu u toku s vašim aktivnostima. Ovo ne samo da povećava angažman, već i širi vašu online prisutnost i doprinosi izgradnji zajednice oko vašeg branda.

Objavljeno dana