Kako se koristi user-friendly navigacija za poboljšanje korisničkog iskustva?

Korisnički prijateljska navigacija ključna je za stvaranje pozitivnog i učinkovitog korisničkog iskustva na web stranicama. Evo kako se koristi kako bi se postigao bolji rezultat:

1. Jednostavnost 

Navigacija bi trebala biti jednostavna i jasna. Korisnici bi trebali lako razumjeti kako se kretati po vašoj web stranici bez potrebe za dodatnim objašnjenjima.

2. Osnovni Elementi Navigacije

Uključite osnovne elemente navigacije kao što su “Početna”, “Proizvodi”, “Usluge”, “O nama” i “Kontakt”. Ovi elementi su standardni i pomažu korisnicima da brzo pronađu što traže.

3. Hijerarhijska Struktura

Organizirajte navigaciju hijerarhijski, od glavnih kategorija do potkategorija. Ovo olakšava korisnicima pronalaženje željenih informacija ili proizvoda.

4. Vidljivost i Dosljednost

Neka navigacija bude vidljiva na svim stranicama web mjesta, obično u zaglavlju ili bočnom meniju. Održavajte dosljednost u izgledu i poziciji navigacijskih elemenata.

5. Koristite Deskriptivne Poveznice

Koristite deskriptivne nazive za poveznice kako bi korisnici znali što mogu očekivati ako kliknu. Na primjer, umjesto “Kliknite Ovdje”, koristite “Saznajte Više o Našim Uslugama”.

6. Drop-Down Izbornici

Kada imate više potkategorija ili opcija, razmotrite korištenje drop-down izbornika kako bi korisnici mogli jednostavno birati između različitih opcija.

7. Pretraživanje

Uključite pretraživač kako bi korisnici mogli brzo pronaći ono što traže, posebno ako imate veći broj stranica ili proizvoda.

8. Mobile-Friendly Navigacija

Osigurajte da navigacija dobro funkcionira na mobilnim uređajima. Koristite hamburger ikonu ili slične pristupe kako bi se navigacija kompaktno prikazala na manjim ekranima.

9. Testiranje s Stvarnim Korisnicima

Testirajte navigaciju s stvarnim korisnicima kako biste vidjeli kako se snalaze na vašoj web stranici. Ovo vam pomaže identificirati eventualne probleme i nedoumice.

10. Praćenje Analitike

Pratite analitiku kako biste vidjeli kako se korisnici ponašaju na vašoj web stranici. Otkrijte koje su stranice najčešće posjećene, gdje korisnici najviše napuštaju stranicu te gdje provode najviše vremena.

Korištenje korisnički prijateljske navigacije ključno je za stvaranje pozitivnog korisničkog iskustva. Dizajniranje jasne, dosljedne i jednostavne navigacije omogućava korisnicima da se lako kreću po vašoj web stranici i brzo pronađu ono što traže.

Objavljeno dana