Korištenje CTA-ova (Poziva na Akciju) na Web Stranicama

Pozivi na akciju (CTA-ovi) su ključni elementi na web stranicama koji potiču korisnike na određenu radnju. Ovi CTA-ovi su dizajnirani kako bi jasno komunicirali što želite da posjetitelji naprave na vašoj stranici. Evo kako iskoristiti CTA-ove na web stranicama:

Jasna Komunikacija

CTA-ovi bi trebali biti kratki, ali jasno komunicirati što želite da korisnici učine. Na primjer, “Kupi Sada”, “Prijavi se” ili “Saznaj Više” su izrazi koji jasno definiraju očekivanu akciju.

Kontrastna Boja

Upotrijebite boju koja se ističe u odnosu na ostatak sadržaja kako bi CTA privukao pažnju. Ova kontrastna boja bi trebala biti u skladu s vašim brandingom.

Položaj na Stranici

Postavite CTA-ove na vidljiva mjesta na web stranici. Najčešće se postavljaju u zaglavlje, ispod naslova ili unutar teksta. Ovisno o cilju, možete ih dodati i na dno stranice.

Oblik i Veličina

CTA-ovi bi trebali biti dovoljno veliki kako bi bili lako primjetni, ali ne toliko veliki da dominiraju stranicom. Obično se koriste oblici poput gumba ili poveznica.

Pojašnjavajući Tekst

Uključite dodatni tekst koji dodatno pojašnjava korist ili akciju koja se očekuje. Na primjer, umjesto “Prijavi se”, možete koristiti “Prijavi se i primi besplatnu e-knjigu”.

Hitnost i Ponuda

Ako nudite neku posebnu ponudu ili akciju, istaknite to u CTA-u. Na primjer, “Iskoristi 20% popusta danas!”

Osobna poruka

Upotrijebite osobni ton u CTA-ovima kako bi korisnici osjetili da je poruka upućena njima osobno. Na primjer, “Osiguraj svoje mjesto odmah!”

Povezivanje s Ciljanim Stranicama

CTA bi trebao voditi korisnike na ciljanu stranicu koja je povezana s akcijom koju želite da naprave. Na primjer, “Kupi Sada” bi trebao voditi na stranicu za kupovinu.

A/B Testiranje

Testirajte različite verzije CTA-ova kako biste utvrdili koja verzija ima bolju učinkovitost. Promjenom teksta, boja ili pozicije možete pronaći optimalnu kombinaciju.

Pratite Rezultate

Analizirajte analitiku kako biste pratili učinkovitost CTA-ova. Proučite stopu klikanja (CTR) i konverzija kako biste dobili uvid u to kako korisnici reagiraju na CTA-ove.

Korištenje CTA-ova na web stranicama ključno je za usmjeravanje korisnika prema željenim akcijama. Pažljivo osmišljeni CTA-ovi pomažu u povećanju angažmana, konverzija i postizanju poslovnih ciljeva.

Objavljeno dana