Zašto obrtnici moraju biti prisutni na internetu?

Obrtnici koji su prisutni na internetu imaju veću mogućnost za povećanje prodaje, stvaranje brenda, lakši pronalazak novih klijenata te širenje svoje mreže poslovnih kontakata. U današnje vrijeme prisutnost na internetu postala je neizostavni dio poslovanja. Bilo da se radi o velikim kompanijama ili malim obrtima, internetska prisutnost postala je nužna za uspješno poslovanje. U ovom članku saznat ćete zašto obrtnici moraju biti prisutni na internetu i koji su to benefiti koje im donosi internetska prisutnost.

Zašto obrtnici moraju biti prisutni na internetu?

Povećanje prodaje

Prisutnost na internetu pruža obrtnicima mogućnost prodaje svojih proizvoda ili usluga širem krugu kupaca. Internetska prodaja omogućava obrtnicima da lako dosegnu potencijalne kupce diljem svijeta, bez ograničenja prostora ili geografske udaljenosti. Također, internetska prodaja omogućava obrtnicima da prodaju proizvode 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što povećava mogućnost prodaje i ostvarivanja većeg profita.

Stvaranje brenda

Prisutnost na internetu omogućava obrtnicima stvaranje vlastitog brenda. Izgradnja brenda na internetu omogućava obrtnicima da stvore prepoznatljivost i povjerenje kod kupaca. Obrtnici mogu koristiti svoju web stranicu ili društvene mreže kako bi promovirali svoje proizvode i usluge te izgradili prepoznatljivost svojeg brenda.

Lakši pronalazak novih klijenata

Obrtnici koji su prisutni na internetu imaju veću mogućnost da pronađu nove klijente. Internet omogućava obrtnicima da dosegnu veliki broj potencijalnih klijenata koji traže proizvode ili usluge koje nude. Osim toga, obrtnici mogu koristiti društvene mreže kako bi se povezali s novim klijentima te izgradili dugoročne poslovne odnose.

Širenje mreže poslovnih kontakata

Prisutnost na internetu omogućava obrtnicima da se povežu s drugim poslovnim subjektima te prošire svoju mrežu poslovnih kontakata. Obrtnici mogu koristiti društvene mreže kako bi se povezali s drugim obrtnicima te razmijenili iskustva i savjete.

Konkurentnost na tržištu

Obrtnici koji su prisutni na internetu imaju veću konkurentnost na tržištu. Kupci sve više traže proizvode i usluge putem interneta, stoga je važno da obrtnici budu prisutni na internetu kako bi se mogli natjecati s drugim poslovnim subjektima. Obrtnici koji ne posjeduju web stranicu ili prisutnost na društvenim mrežama mogu propustiti veliki broj potencijalnih kupaca.

Niže troškove marketinga

Prisutnost na internetu može smanjiti troškove marketinga za obrtnike. Internet marketing omogućava obrtnicima da dosegnu veliki broj potencijalnih kupaca po nižim troškovima u odnosu na tradicionalne marketinške metode. Obrtnici mogu koristiti društvene mreže i druge digitalne kanale kako bi promovirali svoje proizvode i usluge po nižim troškovima.

Olakšan pristup informacijama

Prisutnost na internetu omogućava obrtnicima lakši pristup informacijama o svojim proizvodima, uslugama te tržištu na kojem posluju. Obrtnici mogu koristiti alate poput Google Analyticsa kako bi pratili svoj online promet, analizirali posjetitelje svoje web stranice te dobili vrijedne informacije o potrebama svojih kupaca.

Koliko je teško izraditi web stranicu za obrtnika?

Izrada web stranice može biti jednostavna ili složena, ovisno o potrebama obrtnika. Postoje razni alati i platforme za izradu web stranica koje su dostupne i za početnike.

Koliko je važno imati društvene mreže za obrtnike?

Društvene mreže su važan alat za obrtnike jer omogućavaju povezivanje s novim i postojećim klijentima, izgradnju prepoznatljivosti brenda te promociju proizvoda i usluga.

Trebam li angažirati agenciju za digitalni marketing ili to mogu samostalno napraviti?

Obrtnici mogu samostalno obavljati digitalni marketing ili angažirati agenciju koja će im pomoći u promociji proizvoda i usluga na internetu.

Prisutnost na internetu postala je neizostavan dio poslovanja za obrtnike. Internetska prisutnost omogućava obrtnicima da povećaju prodaju, stvore brend, lakše pronađu nove klijente, prošire mrežu poslovnih kontakata, budu konkurentniji na tržištu, smanje troškove.

Objavljeno dana